Önkéntes program

Önkéntes programunkat bárkinek ajánljuk!

Támogatás

A Pétervásári Karitász csoporthoz tartozó települések:

Bükkszenterzsébet, Erdőkövesd, Fedémes, Istenmezeje, Ivád, Kisfüzes, Pétervására, Tarnalelesz, Szederkénypuszta, Szentdomonkos és Váraszó.

Jelenleg 773 segélyezett és regisztrált családunk van, akiket ruhaneműtól kezdve az élelmiszerig mi próbálunk ellátni.

További hatékony munkánkhoz -kérjük lehetőségéhez mérten- segítségét.

A Katolikus Karitász tevékenysége

Szent Erzsébet kenyeret osztott településeinken:

Krisztina

A helyi karitász-csoport mindennapi munkája

A karitász többféle módon igyekszik segíteni a rászoruló embereket. Egyrészt a Pétervásárai Plébánián, a karitász-szobában meglévő és folyamatosan bővülő ruha-, játék-, és bútorkészletből részesülhetnek az arra rászorulók. Ugyanakkor más esetekben anyagi segítséget is nyújt úgy, hogy a rászorulók helyett kifizeti azok tartozását a különböző szolgáltató szervek felé, vagy megvásárol valamit, aminek megvásárlását a rászoruló anyagi  helyzete nem teszi lehetővé.

Az alábbi táblázatokban felsoroljuk, hogy megalakulása óta helyi karitász-szervezetünk, a Főegyházmegyei Karitász Központ Krízis Programjának keretén belül milyen jellegű és összegű segítséget nyújtott az arra rászorulóknak a hozzá tartozó településeken.

.

A karitász arra is lehetőséget nyújt, hogy akiknek szükségük van rá, a szociális segély odaítéléséhez szükséges 30 napos önkéntes munkát a szervezetnél elvégezzék. Idén 3 fő végzett ilyen tevékenységet szervezetünknél.

FELHÍVÁS!

Kérünk mindenkit, hogy akinek már nem használatos ruhanemű, lábbeli, bútor, játék, műszaki cikk van a háztartásában, juttassa el karitász csoportunknak a Pétervásárai Plébániára. Ezeket Prágába, Afrikába juttatjuk tovább, ezzel segítünk az ott élő, rászoruló embertársainkon.

Pétervásárai Karitász Csoport

Elérhetőség